De Juiste ADHD Bureaustoel: Voor Comfort & Concentratie

Inleiding

Voor mensen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is het creëren van een productieve en comfortabele werkomgeving van cruciaal belang. Een ergonomische bureaustoel die speciaal is ontworpen om de unieke behoeften van mensen met ADHD tegemoet te komen, kan een aanzienlijk verschil maken in hun dagelijkse werkervaring. In dit artikel gaan we dieper in op het belang van een geschikte bureaustoel voor mensen met ADHD en bespreken we de kenmerken waarop je moet letten bij het selecteren van de perfecte ADHD bureaustoel.

 • Onze Selectie van Beste Bureaustoelen bij ADHD
 • Het Belang van een Geschikte Bureaustoel voor ADHD-patiënten
 • Kenmerken van een Geschikte ADHD Bureaustoel

Onze Selectie van Beste Bureaustoelen voor ADHD

ROVO Balance: De Dynamische Werkpartner

De ROVO Balance is een revolutionaire bureaustoel die ontwikkeld is door het IGR instituut in Duitsland, in samenwerking met artsen en fysiotherapeuten. Deze stoel biedt unieke bewegingsmogelijkheden dankzij het innovatieve "ErgoBalance" bewegingsmechanisme. Het is de enige stoel ter wereld die 360° beweging mogelijk maakt vanuit een correcte ondersteuning. Dit combineert de dynamiek van een zitbal met de rugondersteuning van een ergonomische bureaustoel. De ROVO Balance is volledig persoonlijk instelbaar en wordt geleverd met een opblaasbare lendensteun. Het zitvlak kan in drie standen worden ingesteld voor een optimale kanteling van het bekken. Verder is de zithoogte, rugleuninghoogte, zitdiepte en de armsteunen volledig instelbaar. Deze stoel is verkrijgbaar in drie maten: Small, Medium en Large. Met 5 jaar garantie en productie in Duitsland, staat ergonomie centraal bij ROVO Balance. De unieke zit/sta kruk van ROVO genereert beweging op twee punten, wat hem onderscheidt van andere krukken.

Voordelen:

 • Uniek ErgoBalance bewegingsmechanisme
 • Persoonlijk instelbaar voor optimale ondersteuning
 • Opblaasbare lendensteun voor extra comfort
 • Diverse afmetingen beschikbaar voor een perfecte pasvorm
 • Geproduceerd in Duitsland met aandacht voor ergonomie

Nadelen:

 • Mogelijk hogere prijsklasse

MEER INFO


Varier Move: Actief Zitten in Stijl

De Varier Move Zitkruk is een ultieme oplossing voor een gezonde en actieve werkhouding. Met zijn unieke ontwerp stimuleert de Move Zitkruk bewegend zitten, waardoor je de hele dag in beweging blijft. Deze kruk is ideaal voor gebruik thuis of op kantoor en past perfect bij in hoogte verstelbare bureaus. Het iconische ontwerp is al sinds 1985 een favoriet. De ergonomische zadelzitting en afgeronde onderstel bieden veel bewegingsvrijheid. De Move kruk verhoogt de calorieverbranding volgens Mayo Clinic-tests en is daarom bekroond met een NEAT-certificaat. Deze kruk is beschikbaar in verschillende kleuren en past bij verschillende interieurstijlen.

Voordelen:

 • Stimuleert bewegend zitten voor actieve werkhouding
 • Iconisch ontwerp sinds 1985
 • Ergonomische zadelzitting voor comfort
 • Verhoogt calorieverbranding volgens Mayo Clinic-tests
 • Geschikt voor in hoogte verstelbare bureaus

Nadelen:

 • Mogelijk minder geschikt voor langdurig zitten

MEER INFO


HAG Capisco: De Veelzijdige Werkpartner

De HAG Capisco Puls 8010 is een kunststof bureaustoel met een uniek zadelzitontwerp. Deze stoel past zich aan aan zowel lage als hoge werkposities, zelfs halfstaand. Hierdoor geniet je van dynamische bewegingsvrijheid terwijl je in balans blijft. De zitdiepte en hoogte van de rugleuning zijn verstelbaar, en de schommelweerstand is aanpasbaar. Geïnspireerd op de houding van een ruiter, biedt de HAG Capisco eindeloze zitmogelijkheden en stimuleert het actieve zitten. Deze stoel is geschikt voor een dynamische werkomgeving thuis en op kantoor, en past goed bij in hoogte verstelbare bureaus.

Voordelen:

 • Uniek zadelzitontwerp voor veelzijdige houdingen
 • Aanpasbaar aan lage en hoge werkposities
 • Verstelbare zitdiepte en rugleuninghoogte
 • Stimuleert actief en dynamisch zitten
 • Geschikt voor in hoogte verstelbare bureaus

Nadelen:

 • Kunststof zitting mogelijk minder comfortabel voor sommige gebruikers

MEER INFO


Een Zitbal: Natuurlijk en Actief Zitten

Een zitbal is een eenvoudige en effectieve optie voor actief zitten. Het stimuleert constante beweging en het behoud van een goede houding. Een zitbal dwingt je om je kernspieren aan te spannen om in balans te blijven, wat kan bijdragen aan verhoogde concentratie en energie tijdens het werken. Hoewel het niet de traditionele rugsteun biedt zoals de andere genoemde stoelen, kan een zitbal een geweldige aanvulling zijn op je bureauruimte.

Voordelen:

 • Stimuleert actief zitten en verbetert de houding
 • Versterkt kernspieren
 • Kan concentratie en energie verhogen

Nadelen:

 • Biedt geen traditionele rugsteun
 • Niet geschikt om lang aan te werken
 • Kan wenningsperiode vereisen

Conclusie

De ROVO Balance, Varier Move, HAG Capisco en een zitbal zijn stuk voor stuk uitstekende keuzes voor mensen met ADHD die op zoek zijn naar een bureaustoel die comfort, ondersteuning en beweging combineert. Elke stoel heeft zijn unieke voordelen en eigenschappen, dus het is belangrijk om te kiezen op basis van je individuele behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar revolutionaire bewegingsmogelijkheden, actief zitten in stijl, veelzijdigheid in houdingen of een natuurlijke benadering met een zitbal, er is een optie die bij jou past.


Het Belang van een Geschikte Bureaustoel voor ADHD-patiënten

Mensen met ADHD ervaren vaak moeilijkheden bij het focussen, langdurig zitten en het handhaven van een goede houding. Dit kan leiden tot vermoeidheid, ongemak en verminderde productiviteit tijdens werkuren. Een speciaal ontworpen bureaustoel voor mensen met ADHD kan aanzienlijke voordelen bieden:

 1. Ergonomisch Ontwerp: Een goede ADHD bureaustoel biedt ergonomische ondersteuning aan de rug, nek en armen, waardoor de gebruiker in een comfortabele en gezonde houding kan zitten. Dit helpt vermoeidheid te verminderen en draagt bij aan een betere concentratie.

 2. Bewegingsvrijheid: Rusteloosheid en impulsiviteit zijn veelvoorkomende symptomen van ADHD. Een bureaustoel met bewegingsmogelijkheden, zoals wiebelfuncties of dynamische zittingen, kan helpen om deze onrust op een productieve manier te kanaliseren.

 3. Aandacht en Concentratie: Specifieke ontwerpelementen, zoals verstelbare hoofdsteunen en lendensteunen, kunnen de focus verbeteren door comfort te bieden en afleiding te verminderen.

 4. Duurzaamheid: ADHD-patiënten kunnen intensief gebruik maken van hun bureaustoel, dus duurzaamheid en kwaliteit zijn essentieel om de stoel langdurig effectief te houden.

Kenmerken van een Geschikte ADHD Bureaustoel

 1. Verstelbaarheid: De stoel moet verschillende aanpassingsmogelijkheden bieden, zoals hoogteverstelling, rugleuningverstelling en armleuninghoogteverstelling, zodat de gebruiker de stoel optimaal kan afstemmen op zijn of haar behoeften.

 2. Beweegmogelijkheden: Een wiebelende of beweeglijke zitting kan helpen om rusteloze bewegingen op een positieve manier te kanaliseren, waardoor de gebruiker zich kan concentreren zonder zich opgesloten te voelen.

 3. Lendensteun: Een verstelbare lendensteun of lendekussen zorgt voor de juiste ondersteuning van de onderrug, wat vooral belangrijk is voor mensen met ADHD die moeite hebben met een goede houding.

 4. Ademend Materiaal: De stoelbekleding moet ademend en comfortabel zijn, om oververhitting en ongemak tijdens langdurig zitten te voorkomen.

 5. Duurzaamheid: Kies voor een bureaustoel van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik.

Conclusie

Het kiezen van de juiste bureaustoel is van groot belang voor mensen met ADHD om een comfortabele en productieve werkomgeving te creëren. Een bureaustoel die ergonomische ondersteuning, bewegingsmogelijkheden, en concentratiebevorderende eigenschappen combineert, kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van ongemak en het verbeteren van de productiviteit. Bij het zoeken naar de perfecte ADHD bureaustoel is het essentieel om aandacht te besteden aan verstelbaarheid, bewegingsmogelijkheden, lendensteun, materiaal en duurzaamheid. Investeer in een bureaustoel die jouw specifieke behoeften als persoon met ADHD aanpakt en geniet van een verbeterde werkervaring.