Meest gestelde vragen

ANTWOORD OP JE VRAAG NIET GEVONDEN?
CONTACTEER ONS VIA INFO@QUIESCO.NL. WE ANTWOORDEN JE BINNEN 24 UUR.

Hoe kan ik jullie contacteren?
Stuur een email naar info@quiesco.nl. Door de sterk toegenomen vraag naar informatie over gezond slapen en werken is het voor ons momenteel niet meer mogelijk om telefonisch beschikbaar te zijn.


Ik heb een e-mail gestuurd, hoe lang duurt het voor ik antwoord krijg?
Tijdens deze uitzonderlijke periode helpen we ongelofelijk veel mensen om hun slaap- en werkomgeving te verbeteren. Meestal beantwoorden we je e-mail binnen de 48 uur. Tijdens het weekend kan dit langer duren. Heb je na 3 werkdagen nog steeds geen antwoord gekregen? Dan raden we je aan om ons via dit contactformulier te contacteren. Mogelijk was je e-mail in onze spambox verzeild geraakt.


In welke winkel kan ik jullie producten gaan bekijken?
Onze producten zijn exclusief online te verkrijgen via onze website www.quiesco.nl.


Hoe gebeurt de verzending?
Dit is afhankelijk van het bestelde product en de gekozen leverdienst. Voor kleine producten levert postNL, Bpost en DHL in Nederland. Voor grote producten levert een externe of onze eigen leverdienst. In het weekend wordt niet geleverd. Meer informatie over de verzending vind je in bij de product-specifieke vragen.
Welk QUIESCO hoofdkussen past het beste bij mij?
Doe onze test die je helpt om het juiste QUIESCO hoofdkussen te kiezen.

Twijfel je na de test nog steeds? Dan mag ons ook persoonlijk om advies vragen via info@quiesco.nl. Om je beter te adviseren mag je de volgende gegevens met ons delen:

 • huidig type hoofdkussen;
 • huidig type matras, de hardheid en het merk/type;
 • huidig type bedbodem (lattenbodem, spiraalbodem,...);
 • je lichaamsbouw;
 • je (favoriete) slaaphouding.

Wat zijn de afmetingen van het QUIESCO hoofdkussen?
Het Quiesco hoofdkussen is 60 x 40 cm. De hoogte aan de neksteunkant is 12 cm. Aan de hoofdzone is het kussen 10 cm hoog. 

Wat is het verschil tussen het QUIESCO Soft, Medium & Firm kussen?
Het Quiesco kussen is beschikbaar in 3 verschillende hardheden: Soft, Medium & Firm. De 3 hardheden hebben dezelfde afmetingen. Ze zijn alle 3 even hoog: 12 centimeter aan de neksteun. Enkel de densiteit, ook wel hardheid genoemd, is verschillend. Hoe hoger de densiteit, hoe minder het kussen inzakt, en dus hoe hoger het kussen blijft wanneer er druk wordt op uitgeoefend. Het Quiesco Firm kussen zal dus een hoger gevoel bieden dat het Soft of Medium kussen. Het zal ook steviger aanvoelen.

Worden de retourkosten volledig vergoed?
Ja. Wij willen iedereen de mogelijkheid geven het QUIESCO kussen te testen daarom zijn de verzending- en retourkosten voor jou volledig gratis.

Hoe retourneer ik mijn kussen?
Toch niet overtuigd? Geen probleem. Zend het gratis terug:

 1. Contacteer ons via info@quiesco.nl.
 2. Wij e-mailen je het retour-document.
 3. Het retour-document plak je op de originele verpakkingsdoos.
 4. Je brengt het pakje gratis binnen bij je postkantoor (PostNL of bpost). 
 5. Na ontvangst betalen wij je binnen de 14 dagen de volledige kostprijs terug. 

 

Ik heb regelmatig nekpijn / nekklachten. Is het QUIESCO hoofdkussen iets voor mij?
Absoluut! Veel van onze klanten zijn personen met nekklachten. 
Slapen met een slecht kussen kan nekklachten veroorzaken. Een goed hoofdkussen ondersteunt je hoofd zodat het neutraal en recht ligt tijdens het slapen. Met een goed kussen maakt je nek geen rare buigingen of hoeken die nekklachten veroorzaken. Vaak slapen mensen al lange tijd in een verkeerde, nekbelastende positie voordat ze nekklachten krijgen. Heb jij last van nekklachten? Lees dan eerst ons artikel: Een goed kussen bij nekklachten


Hoe bescherm ik mijn QUIESCO kussen?
Je gebruikt best een hoofdkussenbeschermer in gemoltoneerde katoen (molton) en een hoofdkussensloop. Het hoofdkussensloop is bij voorkeur gemaakt van katoen en is steeds voldoende ruim. Een te strakke kussensloop doet afbreuk aan de punt-elastische werking van het hoofdkussen waardoor het minder soepel is.


Mag ik mijn hoofdkussen wassen in een wasmachine?
Om de levensduur van je hoofdkussen te verlengen, raden wij je aan om enkel je hoofdkussenbeschermer (molton) en hoofdkussensloop te wassen. De binnen- en buitenhoes van het hoofdkussen worden best enkel in uitzonderlijke omstandigheden gewassen. De latexkern mag niet gewassen worden.
Onze hoofdkussenmoltons zijn wasbaar op 60° graden. Zowel molton als sloop zouden om de 14 dagen gewassen mogen worden.


Krijg ik een nieuw hoofdkussen als ik het hoofdkussen wil testen?
Ja, je krijgt altijd een nieuw exemplaar.


Wat gebeurt er met de geretourneerde hoofdkussens?
Geretourneerde hoofdkussens worden gebruikt door rugscholen en fysio-praktijken om hun patiënten onze kussens te laten testen. Het retourpercentage van Quiesco hoofdkussen ligt bijzonder laag.


De plastiek verpakking van het kussen is open. Is dit normaal?
Ja. We laten de plastiek zak bewust open zodat het kussen verlucht tijdens het transport. Latex kan de eerste dagen een sterke geur hebben. Door de zak open te laten verdwijnt de geur snel.
In welke winkel kan ik het QUIESCO matras proberen?
In Nederland is het QUIESCO matras exclusief online te verkrijgen via onze website www.quiesco.nl.


In welke afmetingen is het QUIESCO matras te verkrijgen?
Het Quiesco matras is in alle afmetingen te verkrijgen. Enkel op de standaardafmetingen geldt de proefperiode van 100 dagen. Standaardafmetingen zijn 80x200, 90x200, 90x210, 80x220. Alle Quiesco matrassen zijn 24 cm hoog. Wil je een andere afmeting? Stuur een mailtje naar info@quiesco.nl.


Welke matrasbodem past het best bij het QUIESCO matras?
Het Quiesco matras past op verschillende matrasbodems. Bij het Quiesco matras komt de ondersteuning volledig uit het matras zelf. Het matras heeft een egaal steunvlak nodig om optimaal te werken. Het Quiesco matras past dus op boxspringbodems, spiraalbodems, en lattenbodems. Bij lattenbodems mogen de latten niet verder dan 6 centimeter uit elkaar staan.


Kan het QUIESCO matras op een (elektrisch) verstelbare bodem gelegd worden?
Ja, het Quiesco matras is flexibel waardoor het Quiesco matras ook op een (elektrisch) verstelbare bodem gebruikt kan worden. De matrassen kunnen tot een hoek van 45° gebogen worden.


Waar wordt de matras geproduceerd?
De Quiesco matras wordt geproduceerd in België. De latex wordt verwerkt door de Belgische onderneming Latexco. We zijn trots op onze 100% Belgische Quiesco matras.


Ik heb ernstige rugklachten, is het QUIESCO matras iets voor mij?
Absoluut. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring met patiënten die verscheidene lichamelijke klachten hebben: hernia, fibromyalgie, artrose, schouderklachten,... Onze fysio's zoeken samen met jou naar de gepaste oplossing. Neem contact op via info@quiesco.nl.


Nemen jullie mijn oude matras ook mee?
Ja, dat kan. Als je kiest voor onze eigen leverdienst met installatie (50 euro) nemen we je oude matras mee als je dat wenst. Vermeld dit bij het plaatsen van je bestelling. Als je kiest voor de drempelservice kan je oude matras niet worden meegenomen. Een externe leverdienst (PostNL of Offsizeparcel) staat in voor de drempelservice-levering. Zij kunnen je oude matras niet meenemen. Kies dus voor onze eigen leverdienst als je wenst dat we je oude matras meenemen..
Waarom is de bureau enkel in een diepte van 80 centimeter beschikbaar?
Bij Quiesco willen we dat je gezond werkt. Een diepte van 80 centimeter is daarvoor noodzakelijk. Als de bureau minder diep is heb je te weinig plaats om je armen comfortabel op de bureau te laten rusten. Je computerscherm zou ook te dicht staan. Om die reden raden wij een diepte van 80 centimeter aan. Wil je toch graag een andere afmeting? Dat kan. Stuur een mailtje naar info@quiesco.nl.


Hoe lang duurt het voor ik mijn bureau ontvang?
De gemiddelde leveringstermijn staat vermeldt op de productpagina van de bureaus. Voor het meest verkochte model: MOGI bedraagt de levertermijn 8 werkdagen (bureaublad + onderstel). Bestel je enkel het MOGI onderstel dan is de levertermijn gemiddeld 3 werkdagen.
Welke bezorgdienst levert mijn pakket?
Dit is afhankelijk van het bestelde product en de gekozen leverdienst. Voor kleine producten levert postNL, Bpost en DHL in Nederland en België. Voor grote producten levert een externe of onze eigen leverdienst. Op zondag wordt niet geleverd. Meer informatie over de verzending vind je in bij de product-specifieke vragen.


Leveren jullie ook buiten Nederland en België?
Ja, de meeste van onze producten kunnen wereldwijd geleverd worden.

 • Kussens: wereldwijd
 • Matrassen: Europa
 • Bureaustoelen: wereldwijd
 • Bureau's: Europa
 • Accessoires: wereldwijd

Is de verzending gratis?
Verzendingen naar Nederland en België zijn gratis vanaf 25 euro. Voor wereldwijde en Europese zendingen kan er een extra verzendkost worden aangerekend. Tijdens het doorlopen van de online checkout worden de verzendkosten van het gekozen product en jouw afleverlocatie berekend.


Hoe lang duurt het voor ik mijn bestelling ontvang?
De gemiddelde leveringstermijn staat telkens vermeldt op de productpagina. Is de geschatte leveringstijd verstreken? Dan kan je contact opnemen met onze klantendienst.
Welke betalingsmogelijkheden zijn er?
Je kan betalen via iDeal, Bancontact, PayPal, Visa, Mastercard, Maestro en American Express. Wil je graag via overschrijving betalen? Stuur dan een mailtje naar info@quiesco.nl.


Hoe lang duurt het voor ik mijn terugstorting ontvang?
Eenmaal wij het retourpakket ontvangen hebben, krijgt u binnen de 14 dagen het volledige bedrag teruggestort.