Hét hoofdkussen om nekklachten te vermijden: Quiesco hoofdkussen

Eerst wat informatie: 


Ja, je krijgt nekklachten door een slecht hoofdkussen.

Een goed kussen is belangrijk om nekklachten te vermijden. Je wilt immers een gezonde en goede nachtrust. Helaas slapen erg veel mensen op een slecht kussen en hebben ze bijgevolg last van nek-, schouder-, of rugpijn.

Een slecht hoofdkussen geeft te weinig of te veel steun aan je hoofd en je nek. Hierdoor komt de natuurlijke positie van de nekwervels onder druk te staan. Deze ingezakte nekwervels geven een te hoge, onregelmatige druk op de tussenwervelschijven. Het omliggende spierweefsel spant zich op om deze slechte positie te compenseren waardoor je s'ochtends met een stijf of stram gevoel opstaat. Soms geeft het ook aanleiding tot hoofdpijn

Je krijgt nekklachten als je hoofdkussen...

  • te hoog is,
  • te laag is,
  • te hard is,
  • versleten is,
  • je nek en je hoofd niet juist ondersteunt.

  1. Een te hoog of te laag hoofdkussen

  Hieronder zie je dat een kussen met een verkeerde hoogte zorgt voor nekklachten. Zowel bij een te hoog als bij een te laag kussen krijg je een onnatuurlijke kromming van je wervelkolom. Een kussen dat niet de juiste hoogte heeft veroorzaakt dus nekklachten. 

  hoofdkussen nekklachten Meer informatie: Als je op een te hoog of te laag kussen ligt, creëer je een overbelasting van de nekwervels met nekpijn en nekklachten als gevolg. nekklachten hoofdkussen

  Tip: Kussens met een losse vulling (dons, veren, boekweit, ...) kunnen eigenlijk nooit een goede ondersteuning bieden omdat de vulling zich tijdens je slaap kan verplaatsen. Je kan sommige kussens met losse vulling nog wel opkloppen voor je gaat slapen en dan kan die even de juiste hoogte hebben, maar van zodra je slaapt zal de vulling zich terug verplaatsen. Je kussen zakt dieper in en wordt te laag worden, je krijgt een onnatuurlijke kromming van de nekwervels met nek klachten als gevolg.

   

  2. Nekpijn door een te hard hoofdkussen. 

  Sommige hoofdkussens zijn te hard waardoor je last kan krijgen van nek-, schouder-, en oorpijn. Omdat de druk op het hoofd- en spierweefsel groot is, krijg je een slechte doorbloeding wanneer je op een hard kussen slaapt. Je slaapt hierdoor erg onrustig en vindt moeilijk een comfortabele houding. Een kussen met de juiste hardheid zal je een betere en gezondere nachtrust bieden. Zo word je s'ochtends wakker zonder klachten. 

  3. Nekklachten door een oud hoofdkussen. 

  Een kussen gaat gemiddeld 3 tot 5 jaar mee, daarna verliest het zijn ondersteunende werking en is het dus aan vervanging toe. 

  Het is tijd voor een nieuw hoofdkussen wanneer:

  • je kussen ouder is dan 4-5 jaar,
  • je kussen plat geworden is,
  • er verkleuring optreedt,
  • je s'ochtends wakker wordt met nekpijn.

  Nekklachten verminderen met een goed kussen

  Om nekklachten te verminderen dient de wervelkolom in een natuurlijke, correcte positie ondersteund te worden. Het juiste hoofdkussen zorgt ervoor dat de nek en het hoofd goed ondersteund worden zoals op de afbeelding hieronder. 

  • Het kussen dient goed aan te sluiten bij je schouderbreedte en moet de afstand tussen je schouder en nek zodanig overbruggen dat het hoofd in de verlengde horizontale as van je bekken ligt, als je op je zij slaapt. 
  • De kromming en de lengte van het neksteungedeelte van een kussen dat nekklachten kan verminderen hoort rekening te houden met je neklengte en je nekbreedte.
  • Het hoofdgedeelte moet zacht genoeg zijn zodat het hoofd voldoende ruimte krijgt om in juist in een zijligpositie te blijven. Ook als je op je rug slaapt mag het kussen niet te veel druk geven op het achterhoofd. 

  Een hoofdkussen dat aan deze beschrijving voldoet zal je oplossing kunnen bieden voor je nekklachten en nekpijn. 

  hoofdkussen voor nekklachten


  Waarom wordt het Quiesco kussen aangeraden bij nekklachten?

  ergonomisch hoofdkussen
  Ontdek het hier

  Het kussen is beschikbaar in 3 verschillende modellen naargelang je lichaamsbouw:
  soft, medium en firm  Zij hadden ook nekklachten en hebben het Quiesco kussen getest.

  ✓ 30 dagen proefslapen ✓ gratis verzending ✓ gratis retour ✓ sterke follow-up service

  Vragen? info@quiesco.nl


  MEER OVER HET QUIESCO KUSSEN

   < Lees meer over onze testservice Checklist: een goed hoofdkussen kopen >