HÅG Capisco Gebruiksaanwijzingen

 

 

Februari 2024 - Introductie van Verbeterde Ergonomie: Het Nieuwe HAG Capisco Mechanisme

Het mechanisme van de HAG Capisco stoel kreeg recent een update, ontworpen om te voldoen aan de nieuwste EN 1335-A/2020 normen en het comfort en de flexibiliteit van de gebruiker te verhogen. Het nieuwe ontwerp bevat een kleine, intuïtieve hendel waarmee gebruikers de kanteling van de zitting naar voren kunnen aanpassen van de eerdere -1,6° naar een meer uitgesproken -4,2°. Deze functie is bedoeld om een nog ergonomischere zitpositie te bevorderen, om aan de uiteenlopende behoeften van gebruikers tegemoet te komen.

De stoel behoudt zijn klassieke functionaliteit met een toegevoegde aanpassingsfunctie: de voorwaartse kanteling.

Hoewel de originele HAG Capisco kon worden vergrendeld in bijna een horizontale kanteling, vereist de bijgewerkte versie een lichte achterwaartse kanteling vanwege de interne mechanica van het nieuwe ontwerp.

Deze aanpassing is in lijn met ergonomische best practices en beïnvloedt over het algemeen niet de functionele aantrekkingskracht van de stoel.

Voor gebruikers die minder beweging van de zitting wensen, biedt het nieuwe mechanisme ook de mogelijkheid om de weerstand van de kanteling van de stoel aan te passen met een handig geplaatste knop onder de zitting.