Goedkoop hoofdkussen

Goedkoop hoofdkussen kopen op AliExpress?

We kregen van één van onze volgers de vraag: "Wat vinden jullie van dit memory foam kussen dat ik vond op AliExpress?". Het is een interessante vraag die we graag beantwoorden. Hieronder een greep uit het aanbod 'ergonomische hoofdkussens' op AliExpress.

Misschien herken je één van de kussens? 

goedkoop hoofdkussen kopen aliexpress

Memory foam

Memory foam of traagschuim is een populair materiaal voor hoofdkussens. Ook in China lijkt dit het meest gebruikte hoofdkussenvulling. Er is een zeer groot kwaliteitsverschil tussen goed en slecht traagschuim. Dit kwaliteitsverschil uit zich voornamelijk in de werking (soms werkt het helemaal niet), de reactiesnelheid (soms past het zich zééér langzaam aan), reactie op temperatuur, draagkracht, ventilerend vermogen en warmte.

We hebben (nog) niet achterhaald of de kwaliteit van het schuim voldoet aan de Europese normen en of het schuim uit China schadelijk is. 

Wij zijn geen fan van traagschuim. Ook niet van hoogkwalitatief traagschuim. De reden waarom we het niet goed vinden is:

  • traagschuim is druk- en temperatuurgevoelig,
  • ventileert niet goed.

Latex is een beter alternatief als hoofdkussenvulling. Latex is zeer elastisch, ventileert beter en is niet temperatuur- of drukgevoelig. Meer weten over de voordelen van latex? 

Ergonomisch design

Verschillende van deze kussens hebben een opmerkelijk design. 

goedkoop kussen design

Het ideale design is aangepast je slaaphouding, je lichaamsbouw en aan de contouren van je hoofd en je nek. Als je op je zij slaapt zal je een hogere (stevigere) ondersteuning nodig hebben dan wanneer je op je rug slaapt.

Voor de meeste mensen is er ook een nekrol nodig om de nek te ondersteunen en zo een horizontale positie van de wervelkolom te bekomen. Iemand met brede schouders zal een hoger kussen nodig hebben dan iemand met smalle schouders. Een hoofdkussen met het ideale design is dus ook aangepast aan je lichaamsbouw.

Slechts in 1 hoogte of 1 densiteit beschikbaar

Dit gaat samen met het ergonomische design. De meeste goedkope kussens zijn slechts in één hoogte of densiteit verkrijgbaar. Een vrouw met smalle schouders zal ALTIJD een andere hoogte of densiteit nodig hebben dan bijvoorbeeld een man met brede schouders. Deze goedkope kussens houden hier in geen enkel geval rekening mee. De juiste hoogte is een absolute voorwaarde voor een correcte, gezonde ondersteuning. Bij een kwalitief kussen is de hoogte aangepast aan je lichaamsbouw, slaaphouding én slaapsysteem. Er zullen dan ook verschillende hoogtes of densiteiten worden aangeboden in functie van deze parameters.

Buitenhoes uit polyester

Een andere eigenschap die veel van deze kussens gemeenschappelijk hebben is dat de hoofdkussenhoes gemaakt is uit polyester. Polyester is het minst goede en goedkoopste materiaal voor de hoes. Het is een 100% synthetische vezel die slecht ventileert en geen vocht opneemt. Beide eigenschappen zijn cruciaal voor een aangenaam en fris slaapklimaat. 


Goedkope hoofdkussens op bol.com

Heel wat hoofdkussens die te koop worden aangeboden op bol.com zijn eveneens verkrijgbaar via AliExpress. Meer dan waarschijnlijk worden ze goedkoop aangekocht bij AliExpress en duurder doorverkocht op bol.com. 

Op zich is hier zeker niets verkeerd mee. De leveringstijd zal ook een stuk korter zijn als je besteld via bol.com in plaats van via AliExpress. We merken ook op dat heel wat van deze kussens op bol.com positieve reviews hebben. 

Als de aanbieder een goed retourbeleid biedt lijkt het risico ons beperkt. 

Bamboe hoofdkussen

Een bekend voorbeeld is het Bamboe hoofdkussen.

Bamboo Hoofdkussen


Ons Besluit

Wij hebben tijdens ons onderzoek op AliExpress geen hoofdkussen gevonden dat aan alle eigenschappen van een goed hoofdkussen voldoet. Om die reden raden we je ook niet aan om dit type kussen aan te kopen. 

Niet iedereen is op zoek naar 'het beste' en daarom hoeft het niet per se slecht te zijn. De prijs van deze kussens is bijzonder laag en als je mag proefslapen is het voor sommige misschien wel het proberen waard.


MEER OVER GEZOND SLAPEN