Hoofdkussen voor zijslapers

Het beste hoofdkussen voor zijslapers

Ben je op zoek naar het beste hoofdkussen voor zijslapers? Zoek dan niet verder want wij hebben een antwoord op al je vragen. Middels het slapen op je zij, wordt je lichaam (nek, schouders en rug) voldoende ondersteund. Zo wordt je ‘s ochtends wakker zonder pijntjes.

Om dit mogelijk te maken dien je een hoofdkussen te bezitten dat gemaakt is voor een zijwaartse slaaphouding. In de hedendaagse markt zijn er alleen zoveel verschillende kussens in omloop, dat het soms lastig is om de door de bomen het bos te zien.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een hoofdkussen? Waardoor ontstaan nek- en rugklachten? Wanneer weet je dat je het perfecte hoofdkussen hebt gevonden als zijslaper?

Met deze vragen zijn wij op onderzoek gegaan naar het beste hoofdkussen voor een zijslaper.

Als zijslaper ervaar je een grote afstand tussen je hoofd en het matras. Deze afstand moet worden opgevuld, zodat de wervelkolom en het hoofd recht blijven. Een hoofdkussen dient zodanig aan te voelen dat je hoofd in een horizontale positie ligt, in het verlengde van je bekken.

hoofdkussen voor zijslaper

Waar moet ik als zijslaper op letten bij de aanschaf van een hoofdkussen?

Je slaapt het liefst op je zij en valt zo ook het makkelijkste in slaap. Om je lichaam (nek, schouders en rug) voldoende te ondersteunen, wil je een kussen aanschaffen dat bij jouw slaaphouding past.

Let dan op de volgende punten: jouw postuur, stevigheid van je matras en jouw hoofdkussen voorkeur.

Hoe ontstaan nek- en schouder klachten?

Uit onderzoek blijkt dat schouderklachten vaak een nevenklacht zijn van nekklachten. Hoe deze klachten ontstaan is helaas vaak onduidelijk. Je dagelijks leven heeft hier nog het meeste invloed op. Een verkeerde houding, overbelasting of een foute beweging kunnen een van de oorzaken zijn.

Nekpijn verdwijnt normaliter binnen enkele weken. Bij slechts 15% van de mensen wordt er gesproken over chronische nekpijn. Dit wordt vastgesteld bij nekklachten die langer dan zes maanden duren.

Wanneer ben je een zijslaper?

Er zijn verschillende manieren om aan te kaarten of je een zijslaper bent. Eigenlijk, is bijna iedereen een zijslaper. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ongeveer 70% van de Nederlanders en Belgen op hun zij slapen.

Dit hoeft niet te betekenen dat je als rugslaper, geen zijslaper bent. In je diepe slaap zal je vaak automatisch op je zij gaan liggen.

Op welke kant kan ik het beste slapen?

We zullen met de deur in huis vallen. Na het lezen van meerdere artikelen en onderzoeken hebben wij een antwoord op deze vraag!

Je kan het beste slapen op je linkerzijde. Het slapen op je linkerzijde bevorderd namelijk de lymfedrainage, het is gunstig voor je spijsvertering, gezonder voor het hart en de milt.

Het is dus duidelijk dat het gezonder is om op je linkerzijde te slapen. Maar hoe lig je dan het fijnste op je linkerzijde? En, wat voor kussen is hier het handigste voor? Gelukkig hebben wij van Quiesco een 100-dagen test service.

Zo kan jij 100-dagen lang testen of ons hoofdkussen het beste bij jou past.


Het beste hoofdkussen voor buikslapers

Als buikslaper kies je best voor een zacht, soepel en laag hoofdkussen.

Bij een laag kussen wordt de nek in een buikslaappositie het minst belast. Je kan als buikslaper ook perfect zonder hoofdkussen slapen. Het belangrijkste is dat een buikslaper zeker geen te hoog kussen kiest om de torsie van de nekwervels zo klein mogelijk te houden.

En ja, op je buik slapen is inderdaad de minste goede slaaphouding.