Review Herman Miller Aeron Bureaustoel

Onze kritische review van de Herman Miller Aeron

Review Herman Miller Aeron

Beschrijving van de Herman Miller Bureaustoel

De Herman Miller Aeron is uitgegroeid tot een statussymbool voor managers en bedrijfsleiders. Maar wat maakt deze stoel zo bijzonder? Er moet toch iets zijn dat het prijskaartje van meer dan 1.000 euro rechtvaardigt?

In dit artikel vind je onze mening over de Aeron. We evalueren of hij thuishoort in onze lijst van beste bureaustoelen.

Product Specificaties:

 • Afmetingen: 104 x 69 x 43 cm
 • Zithoogte: 41-52 cm
 • Maximaal gewicht: 158 kg
 • Garantie: 12 jaar

Review Herman Miller Aeron - Samenvatting

Onze score: 9/10

Deze bureaustoel heeft een knap design en biedt een hoog comfort. Voor hetzelfde (hoge) prijskaartje zijn er bureaustoelen die misschien minder mooi zijn maar op vlak van ergonomie beter scoren.


Analyse Eigenschappen - HERMAN MILLER AERON

Is de bureaustoel instelbaar in zithoogte? JA
Is de bureaustoel is instelbaar in zitdiepte? JA
Heeft de stoel een instelbare rugleuning? JA
Heeft de stoel een instelbare lendensteun? JA
Heeft de stoel instelbare armsteunen? JA
Heeft de stoel een inclineerbaar zitvlak of een geïnclineerd zitvlak? JA
Stimuleert de bureaustoel je om te bewegen? JA
Lees meer

Design van de bureaustoel

review herman miller bureaustoel aeron

Een van de sterkste punten van de Herman Miller Aeron is zijn knap design. De zitting van de Aeron is een mesh (netstructuur) en geeft de stoel een futuristische look.

Zoals de meeste bureaustoelen rust de Aeron op een draaivoet met vijf wieltjes, die zo soepel waren dat mijn tweejarige me gemakkelijk kon voortduwen. In tegenstelling tot de grotere X-Chair 2 heeft de Aeron geen hoofdsteun (noch het optionele verwarmings- en massagekussen van de X-Chair).

Er is een lendensteun die in diepte verstelbaar is. Jammer genoeg is de lendensteun niet in hoogte verstelbaar. Dit is een groot nadeel van de Aeron bureaustoel. De lendensteun moet goed je onderrug steunen. Afhankelijk van de grootte van de zitter zou de lendensteun voor een gezonde zithouding in principe in hoogte moeten kunnen worden ingesteld. 

Configuratie

De Aeron is wel verkrijgbaar in drie uitvoeringen: small, medium en large. Zo kan je wel de uitvoering kiezen die het beste bij jouw lichaamsbouw past. Als je een bureaustoel van Herman Miller besteld kan je ook je type rugleuning kiezen. Je kan dan ook kiezen voor verstelbare armleuningen, het type wieltjes afhankelijk van je ondergrond (tapijt of harde grond), en nog meer. De bureaustoel heeft standaard een zwart frame en onderstel maar je kan ook kiezen voor de chroom zilver afwerking.

Prijs

herman miller bureaustoel 3 modellen

In een medium uitvoering met standaard kanteling, vaste armen en tapijtwielen kost de bureaustoel je al snel meer dan 1.000 euro. Als je daarbij nog een lendensteun en verstelbare armen wilt, gaat de prijs snel omhoog. Een volledig uitgerust model kost meer dan 1.895 euro. De verzending is gratis. In tegenstelling tot vele andere bureaustoelen wordt de Aeron wel volledig gemonteerd geleverd. Je hoeft hem alleen maar uit de doos te halen en je kunt aan de slag.

Comfort

Je zit niet zozeer op de Aeron stoel als wel dat hij je streelt. Net als de X-Chair heeft de Aeron een netzitting die zich naar je billen vormt, wat veel comfortabeler is dan een gewatteerde zitting.

Instelbaarheid

U kunt de hoogte van de armleuningen en hun positie ten opzichte van de rugleuning van de stoel aanpassen. U kunt echter niet instellen hoe ver ze uit de zitting staan. In tegenstelling tot de X-Chair kun je de rugleuning niet verhogen en de stoel niet naar voren schuiven.

Het maakte niet uit; de Aeron was supercomfortabel vanaf het moment dat ik er voor het eerst in ging zitten. Bij de meeste andere bureaustoelen die ik heb getest, moest ik eerst wat friemelen en bijstellen voordat ik het gevoel had dat ik er goed in zat. De Aeron voelde meteen goed aan.


Voordelen Herman Miller Aeron

 • Knap design
 • Goede kwaliteit
 • Hoog comfort

Nadelen Herman Miller Aeron

 • Geen kantelbaar zitvlak
 • Beperkte instelbaarheid
 • Geen instelbare lendensteun

Besluit

Met een stoel die meer dan 1.000 euro kost, zoals de Herman Miller Aeron, kies je voor luxe of een uitstekend ergonomisch comfort. Je hebt rugklachten. Of je wil fysieke klachten preventief vermijden. Je beseft dat 7 uur per dag op je bureaustoel veel is. 

Is luxe waar je naar op zoek bent? Dan kan de Aeron een zeer goede keuze zijn. Anders is een stoel van 800 euro zoals de Capisco al meer dan voldoende - en aangenamer voor je portemonnee. Toch staat het vast dat het comfort van de Aeron zeer hoog is. Het is een kwalitatieve bureaustoel met een knap futuristisch design. 

Ben je op zoek naar een bureaustoel die je de beste gezonde zithouding biedt dan zijn er andere alternatieven die we eerder aanraden. De Aeron heeft een beperkte instelbaarheid. 


juiste matras kiezen om gezond te slapen

HOE KIES JE DE JUISTE BUREAUSTOEL?

Lees meer

goede werkhouding bureaustoel

EEN GEZONDE WERKPLEK CREËREN?

Lees meer

juiste bedbodem kiezen

ONZE SELECTIE: BUREAUSTOELEN

Lees meer

Richt je werkplek in op basis van de principes van gezond werken.

 •  Zit met een open heuphoek.
 •  Zorg voor voldoende steun in je onderrug.
 •  Wissel af tussen actief en passief werken.
 •  Beweeg terwijl je zit en staat.
 •  Zet je bureau op de juiste hoogte.
 •  Zet je scherm op ooghoogte.
 •  Gebruik een ergonomische muis.
Lees meer
gezond van thuis werken

VRAGEN?
CONTACTEER ONS VIA INFO@QUIESCO.NL.