Waarom kiezen voor een elektrisch zit-sta bureau van 140x80 cm?


ZIT-STA BUREAU 140x80 - MOGI®

zit-sta bureau 140 x 80

Zit-sta bureau's zijn steeds populairder aan het worden, en dat is niet voor niets. Ze bieden de mogelijkheid om tijdens het werken te kiezen voor een zittende of staande houding, wat kan bijdragen aan een gezonder en comfortabeler werkritme. Er zijn echter zoveel verschillende zit-sta bureau's op de markt, dat het soms lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel gaan we daarom dieper in op een specifiek type zit-sta bureau: het elektrische zit-sta bureau met afmetingen van 140x80 cm.

Laten we eerst eens kijken naar de voordelen van zit-sta bureau's in het algemeen. Zoals eerder aangegeven, kun je met een zit-sta bureau gemakkelijk tussen een zittende en staande houding wisselen. Dit kan bijdragen aan een betere bloedcirculatie en een gezondere houding, omdat je niet constant in dezelfde houding hoeft te zitten. Ook kan het helpen om verveling en concentratieproblemen te voorkomen, omdat je af en toe even kunt opstaan en je benen kunt strekken.

Maar wat maakt nu een elektrisch zit-sta bureau beter dan een handmatig bureau? Ten eerste is het veel gemakkelijker om het bureau op de juiste hoogte te zetten. Met een druk op de knop kun je het bureau naar boven of naar beneden verstellen, zonder dat je hoeft te tillen of te duwen. Dit is vooral handig als je het bureau vaak wilt verstellen, bijvoorbeeld omdat je het gebruikt voor verschillende activiteiten of omdat je het deelt met iemand anders.

Daarnaast zijn elektrische zit-sta bureau's vaak ook stabieler dan handmatige modellen. Dit komt doordat ze over een motor beschikken, die ervoor zorgt dat het bureau soepel omhoog en omlaag beweegt. Bovendien zijn ze ook vaak iets zwaarder en daardoor minder kwetsbaar voor bewegingen.

Maar laten we nu eens kijken naar de specifieke afmetingen van dit elektrische zit-sta bureau: 140x80 cm. Dit formaat is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een bureau dat ruimtebesparend is, maar toch voldoende werkruimte biedt. Met een breedte van 140 cm heb je genoeg ruimte voor een computermonitor, toetsenbord en muis, en andere benodigdheden. De diepte van 80 cm is ook ruim voldoende om je benen onder het bureau te kunnen steken en te voorkomen dat je tegen de rand van het bureau aan stoot.

elektrische zitsta bureau 140x80 ergonomische set-up

Een ander voordeel van dit formaat is dat het bureau gemakkelijk in een kleinere ruimte te plaatsen is. Als je bijvoorbeeld werkt in een home office of in een kleine kantoorruimte, is een groot bureau soms niet haalbaar. Een elektrisch zit-sta bureau van 140x80 cm is een goede optie als je op zoek bent naar een compact bureau dat toch voldoende werkruimte biedt.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat een elektrisch zit-sta bureau van 140x80 cm niet geschikt is voor iedereen. Als je bijvoorbeeld veel ruimte nodig hebt om te werken, of als je grote computerschermen of andere apparatuur wilt gebruiken, is een groter bureau misschien een beter idee.

Voordat je een elektrisch zit-sta bureau koopt, is het daarom aan te raden om eerst goed na te denken over je wensen en behoeften. Zoek uit wat voor soort werk je doet, hoeveel ruimte je nodig hebt en wat voor soort bureau het beste bij je past. Als je een elektrisch zit-sta bureau van 140x80 cm overweegt, is het ook verstandig om na te gaan of het bureau voldoet aan de ergonomische normen (EN-527) en of het voldoende stabiel is voor jouw gebruik.

Als je eenmaal een elektrisch zit-sta bureau hebt gekocht, is het belangrijk om regelmatig te wisselen tussen zitten en staan. Zo voorkom je dat je te lang in dezelfde houding blijft zitten en kun je profiteren van de gezondheidsvoordelen van het bureau. Probeer ook regelmatig te bewegen en te strekken tijdens het werken, zodat je spieren en gewrichten niet stijf worden.

In samenvatting biedt een elektrisch zit-sta bureau met afmetingen van 140x80 cm veel voordelen voor mensen die op zoek zijn naar een ruimtebesparend, gemakkelijk verstelbaar bureau. Het is een goede keuze voor mensen die veel tijd achter een bureau doorbrengen en op zoek zijn naar een gezondere en comfortabele manier om te werken. Zoals met elk type zit-sta bureau, is het wel belangrijk om regelmatig te wisselen tussen zitten en staan en om je spieren en gewrichten te bewegen tijdens het werken. Als je goed nadenkt over je wensen en behoeften en een elektrisch zit-sta bureau van 140x80 cm koopt dat voldoet aan de ergonomische normen, kun je profiteren van de vele voordelen van dit type bureau.


juiste bureaustoel kiezen om gezond te werken

HOE KIES JE DE JUISTE BUREAUSTOEL?

Lees meer

goede werkhouding bureaustoel

EEN GEZONDE WERKPLEK CREËREN?

Lees meer

juiste bedbodem kiezen

ONZE SELECTIE: BUREAUSTOELEN

Lees meer

Richt je werkplek in op basis van de principes van gezond werken.

  •  Zit met een open heuphoek.
  •  Zorg voor voldoende steun in je onderrug.
  •  Wissel af tussen actief en passief werken.
  •  Beweeg terwijl je zit en staat.
  •  Zet je bureau op de juiste hoogte.
  •  Zet je scherm op ooghoogte.
  •  Gebruik een ergonomische muis.
Lees meer
gezond van thuis werken

Voor jouw perfecte werkplek

BUREAUSTOEL - CAPISCO 8020

Bekijk deze oplossing

ERGONOMISCHE MUIS

Bekijk deze oplossing

MONITOR ARM

Bekijk deze oplossing

VRAGEN?
CONTACTEER ONS VIA INFO@QUIESCO.NL.