HÅG Capisco Bureaustoelen

Alles over de HÅG Capisco bureaustoelen.

HÅG Capisco Bureaustoelen


HÅG Capisco bureaustoel

De HÅG Capisco is een iconische werkstoel. De unieke vorm en de revolutionaire zadelzitting zijn geïnspireerd op de houding van een ruiter. De stoel biedt eindeloze mogelijkheden om te zitten of om half rechtop te staan. Je wordt gestimuleerd om in beweging te blijven; naar voren, naar achteren of zijwaarts.


HÅG Capisco 8010

De HÅG Capisco Puls 8010 is met het gedurfde design van zitting en rugleuning een hoogwaardig alternatief voor werkplekken waar je korter zit, zoals vergaderplekken, flexibele werkplekken, thuiswerkplekken en projectruimtes.


HÅG Capisco 8020

De HÅG Capisco Puls 8020 is vergelijkbaar met de HÅG Capisco Puls 8010 maar heeft een extra zitkussen voor extra comfort. De zadelzitting kan worden versteld tussen een lage en hoge werkpositie, helemaal tot een staande positie, zodat u dynamischer kunt zijn in uw bewegingen terwijl u toch in een uitgebalanceerde positie zit.


HÅG Capisco 8106

De originele HÅG Capisco 8106 is ideaal voor mensen die urenlang zitten en graag het comfort hebben van een volledig gestoffeerde stoel.


Technische specificaties

(van toepassing op alle Capisco modellen (8106, 8107, 8020 & 8010)) :

 • HÅG in Balance® (volledige bewegingsvrijheid achterwaarts), in 2 standen blokkeerbaar.
 • Individueel verstelbare schommelweerstand.
 • Zithoogte verstelling.
 • Zitdiepte verstelling.
 • In hoogte verstelbare rugleuning.
 • Geadviseerd voor werkhoogten van 72 cm en hoger.
 • Voetster (Ø730 mm) met anatomisch gevormde voetsteunen.
 • Wielen voor harde of zachte vloeren.
 • Standaard framekleur zwart, zilver of wit.
 • Gaslift met 200 mm hoogte interval (Zithoogte: 470-655 mm).


VERSTELBARE ZITHOOGTE
De stoel kan worden ingesteld van een lage zitpositie tot een zit-sta positie.

VOETENSTEUN
Stimuleert beweging en variatie van onze voeten en zorgt voor een plezierige ondersteuning. Voetster verkrijgbaar in zwart kunststof en in zwart, wit, zilvergrijs of gepolijst aluminium.

DE ZADELZITTING
De unieke vorm van de zitting stimuleert beweging en nieuwe zithoudingen.

HOOFDSTEUN (OPTIONEEL)*
De hoofdsteun biedt ontspanning en ondersteuning aan schouders, nek en hoofd. De opening tussen de stoel en de hoofdsteun biedt meer bewegingsvrijheid.

HÅG STEPUP® (OPTIONEEL)
Biedt twee extra niveaus voor het plaatsen van de voeten.

HÅG VOETENRING (OPTIONEEL)
Extra niveau voor rust en steun van de voeten.

VERSTELMOGELIJKHEDEN

 • Hoofdsteun*
 • Zithoogte 
 • Zitdiepte
 • Hoogte rugleuning
 • Achterwaartse kantelweerstand
 • Fixeerhendel kantelmechanisme

* Uitsluitend voor HÅG Capisco


Ecologie & HÅG Capisco

Zowel HÅG Capisco als HÅG Capisco Puls waren trendsetters op het gebied van eco-design. Het aantal onderdelen en materiaalsoorten werden tot een absoluut minimum gereduceerd. De stoelen zijn ontworpen voor een eenvoudige demontage, zodat de verschillende materialen van elkaar kunnen worden gescheiden en kunnen worden ge-recycled.

Het kwaliteits- en milieumanagement systeem van Scandinavian Business Seating is gecertificeerd door DNV-GL volgens ISO 9001 en ISO 14001.

HÅG Capisco was de eerste stoel in de wereld die in 2010 volgens het Nordic Swan Ecolabel kon worden gecertificeerd.

Het grootste gedeelte van de stoel bestaat uit gerecycled materiaal. In 2015 ontving HÅG Capisco de EPRO-prijs voor het “Beste gerecycled plastic product” in Europa.

Product certificaten

Nordic Ecolabel Swan* – wordt alleen toegekend aan producten die voldoen aan de strengste milieu-, kwaliteits- en gezondheidseisen.

Environmental product declaration (EPD) – Milieu paspoort van de stoel voorzien van de life cycle analysis, gebaseerd op ISO 14025, waarin de CO2 uitstoot van het product wordt vermeld.

GREENGUARD – garandeert dat de stoel aan de strengste chemische emissiewaarden voldoet en geen gezondheidsrisico´s voor het binnenklimaat oplevert.

Möbelfakta – Zweeds scertificaat gebaseerd op drie gebieden van vereisten: kwaliteit, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

* Uitsluitend voor HÅG Capisco


Vergelijking Capisco 8010, 8020, 8106 & 8107

Bureaustoel Capisco

Vergelijking Capisco modellen

8010 8020 8106 8107
verstelbare zadelzitting ja ja ja ja

verstelbare zitdiepte

ja ja ja ja

verstelbare rugleuning

ja ja ja ja
afwerking zitting plastiek stof stof stof
afwerking rugleuning plastiek plastiek stof stof
hoofdsteun nee nee nee ja
prijs 542 629 1355 1555

 

De verstelbare hoofdsteun biedt ondersteuning en rust voor uw schouders, nek en hoofd, zonder dat dit uw bewegingsvrijheid beperkt.


Bijkomend info Capisco HÅG

10 jaar garantie: HÅG garandeert 10 jaar bij normale slijtage van de stoel (exclusief diefstal en vandalisme) bij gebruik tot 9 uur per dag.

Certificaten:

 • Getest volgens EN 1335 Klasse A, ANSI / BIFMA X5.1, EN 16139 en GS-keurmerk
 • Flokk is DNV-GL gecertificeerd volgens ISO 9001

Onderhoud: Stofzuig met een geschikte borstel en / of reinig met een schone, vochtige doek (gebruik geen schoonmaakmiddel!).

ESD-omgeving (elektrostatische ontlading): HÅG Capisco 8106 is beschikbaar in ESD-versie met Global ESD-coating (Bogesunds) of Gaja Anitstatic (Garbriel). Flokk biedt 5 jaar garantie op deze ESD-modellen als onderdeel van het reguliere onderhoud van de coating, wielen en cilinder.

Informatie over brandveiligheid: CMHR-schuim (brandwerend) is op aanvraag verkrijgbaar, deze informatie moet worden opgegeven bij het bestellen. De toepassing van CMHR-schuim verlengt de levertijd met ongeveer vier weken.Ontworpen door Peter Opsvik

De gerenommeerde Noorse designer Peter Opsvik en zijn collega's werken al sinds 1974 voor HÅG. Naast de HÅG Capisco is Opsvik ook de ontwerper van andere bekende modellen zoals: Trip Trap.