OEKO-TEX® Standard 100 Hoofdkussens

oeko-tex certificaat hoofdkussen

QUIESCO® HOOFDKUSSEN

quiesco hoofdkussen

Certificatie: QUIESCO hoofdkussen

Het Quiesco kussen wordt in België geproduceerd door de latexproducent Latexco. Latexco behaalde de volgende kwaliteitscertificaten:

Öko Tex

Latexco heeft het kwaliteitslabel Öko-tex 100 "vrij van schadelijke stoffen" gekregen. Laboratoriumtests hebben aangetoond dat de producten vrij zijn van schadelijke stoffen die een bedreiging vormen voor de gezondheid van mens en milieu.

Bekijk het certificaat

Eurolatex

Tests ontwikkeld in samenwerking met TFI (Deutsches Teppich Forschungsinstitut - Aachen) tonen aan dat Latexco-producten voldoen aan de EuroLATEX ECO-norm. Deze norm bepaalt de maximaal aanvaardbare limieten van toxische stoffen of stoffen die als schadelijk voor de gezondheid worden beschouwd in latexschuimkernen.

Bekijk het certificaat 

LGA

LGA-tests bewijzen dat de geteste producten uitblinken in duurzaamheid en elasticiteit. Door aan deze normen te voldoen, voldoen ook de Latexco matrassen (Quiesco matras) automatisch aan alle vereisten om het Eco-label van de Europese Unie te mogen dragen.

Bekijk het certificaat

FSC

FSC streeft wereldwijd naar duurzaam bosbeheer, volgens strenge sociale, ecologische en economische criteria. Dit certificaat garandeert dat producten met het FSC-certificaat geproduceerd zijn met materialen uit verantwoord beheerde bossen en biedt volledige transparantie en traceerbaarheid gedurende het hele proces via controleorganisaties zoals Rainforest Alliance.

Bekijk het certificaat


Wat is OEKO-TEX® Standard 100?

Het OEKO-TEX Standard 100 is een keurmerk dat garanties geeft op het gebied van gezondheid. De eigenaar van het keurmerk is de International Öko-Tex Association. Dat bestaat uit 16 internationale onderzoeks- en testinstituten op het gebied van textiel.

Ökotex stelt eisen op gebied van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen. OEKO-TEX Standard 100 staat onder andere op kleding, speelgoed en beddengoed dat is getest op stoffen die (mogelijk) schadelijk zijn voor de gezondheid. Het gaat dan vooral om allergische reacties.

Als een textielartikel het Standard 100 label draagt, kan je er zeker van zijn dat elk onderdeel van dit artikel, dit wil zeggen elke draad, knoop en ander toebehoren, getest is op schadelijke stoffen en dat het artikel dus onschadelijk is voor de menselijke gezondheid. De test wordt uitgevoerd door onafhankelijke OEKO-TEX® partner instituten op basis van vooropgestelde criteria. In de test houden ze rekening met talrijke gereglementeerde en niet-gereglementeerde stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid. In veel gevallen gaan de grenswaarden voor de Standaard 100 verder dan de nationale en internationale eisen. De criteriacatalogus wordt minstens eenmaal per jaar bijgewerkt en uitgebreid met nieuwe wetenschappelijke kennis of wettelijke voorschriften. Het is voor fabrikanten en klanten niet eenvoudig om dagelijks het overzicht te houden over de wettelijke situatie met betrekking tot schadelijke stoffen. De experts van OEKO-TEX® bieden hierin ondersteuning.

Op het label staat vermeld welk instituut het product heeft getest voor toekenning van het keurmerk. Deze instituten controleren iedere chemische stof die (volgens de laatste inzichten) schadelijk kan zijn voor de gezondheid, in concentraties die in kleding kunnen voorkomen. Dat kunnen onder meer kankerverwekkende stoffen zijn, zoals formaldehyde (gebruikt als anti-kreukmiddel).

Verschillende productklasse

Een productklasse is een groep van verschillende artikelen die op basis van hun beoogde gebruik zijn ingedeeld. De verschillende productklassen verschillen in de eisen waaraan de producten moeten voldoen en in de grenswaarden die worden toegepast:

 • Productklasse 1: Deze productklasse omvat producten voor baby's en heeft de strengste eisen en grenswaarden.
  • Ondergoed, beddengoed, speelgoed, enz.
 • Productklasse 2: Deze productklasse omvat producten die met de huid in contact komen.
  • Blouses, overhemden, ondergoed, matrassen, enz.
 • Productklasse 3: Deze productklasse omvat producten die niet of nauwelijks in contact komen met de huid.
  • Jassen en vesten, riemen, enz.
 • Productklasse 4: Deze productklasse omvat decoratiematerialen.
  • Tafelkleden, gordijnen, meubelstoffen, enz.

Het latex hoofdkussen van Quiesco en de Quiesco matras wordt geproduceerd door Latexco die de Oeko-Tex Standard 100 in productklasse 1 certificering behaald. Dit betekent dat onze producten voldoen aan de strengste testnormen.

Een certificaat van OEKO-TEX® is 12 maanden geldig. Nadien kan het certificaat nog een jaar verlengd worden. Deze werkwijze wordt gehanteerd om doorlopend productveiligheid te waarborgen.

Hoe kan je de geldigheid van het certificaat controleren?

Voer het certificaatnummer (1809081) in op de website van OEKO-TEX. Het resultaat zal details wordt gegeven van de geldigheidsstatus, de relevante productklasse en de artikelen die onder dit certificaatnummer vallen.

Hoofdkussens met het OEKO-TEX 100 label

 • Quiesco hoofdkussen
 • Wopilo hoofdkussen

Creëer jouw gezonde slaapplek op basis van de principes van gezond slapen.

 •  De natuurlijke positie van je ruggengraat.
 •  Lage druk op je huid- en spierweefsel.
 •  Beweging in je slaap en overdag.
 •  Optimaal slaapklimaat.

Lees meer

gezond slapen

goede matras kiezen

HOE KIES JE HET JUISTE MATRAS?

Lees meer

goed kussen kiezen

HOE KIES JE HET JUISTE KUSSEN?

Lees meer

nekpijn door hoofdkussen

WAAR OP LETTEN BIJ NEKPIJN?

Lees meer