Review Auping Kussen

Onze kritische analyse van de Auping kussens.

auping hoofdkussen

Auping biedt verschillende hoofdkussens aan, zoals het Auping Cloud, het Auping Nest en het Auping Dew kussen. Elke hoofdkussen heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen, zoals de samenstelling van de vulling en de hardheid of hoogte van het kussen. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende Auping kussens en geven we onze beoordeling op basis van eigenschappen die wij belangrijk vinden in een goed hoofdkussen. We geven ook een specifieke review van het Auping Nest & Auping Cloud kussen.


auping cloud kussen

REVIEW AUPING CLOUD HOOFDKUSSEN

Lees

auping nest kussen

REVIEW AUPING NEST HOOFDKUSSEN

Lees

Auping kussens

De collectie Auping hoofdkussens bestaat momenteel uit 3 modellen:

 • Het Auping Cloud kussen is een latex hoofdkussen. 
 • Het Auping Nest kussen is een donzen hoofdkussen.
 • Het Auping Dew kussen is een polyester vezelbolletjes kussen.

Het Auping hoofdkussen is een populair hoofdkussen. Misschien twijfel je over welk kussen je moet kiezen? Onze favoriet is zonder twijfel het Auping Cloud kussen. Dit kussen is gemaakt uit latex - in ons optiek het beste hoofdkussenmateriaal. We bespreken de Auping hoofdkussens aan de hand van een analyse op basis van onze eigenschappen van een goed hoofdkussen.

Onderstaande tabel geeft een overzicht van onze analyse van de Auping kussens.

CLOUD NEST DEW
Is het kussen verkrijgbaar in verschillende hardheden of hoogtes? JA JA JA
Heeft het kussen een (lichte) nekrol? NEE NEE NEE
Zijn er verschillende steunzones voor zij- en ruglig? NEE NEE NEE
Heeft het kussen een vaste vorm? JA NEE NEE
Is het kussen gemaakt met veerkrachtig materiaal zoals latex of koudschuim? JA NEE NEE
Zit er temperatuur- of drukgevoelig schuim in het kussen? NEE NEE NEE
Is het kussen gemaakt van een goed ventilerend materiaal zoals dons of latex? JA JA JA
Is het kussen antibacterieel en schimmelwerend? JA JA JA
Mag je het kussen thuis proberen en gratis terugsturen? JA JA JA

Review Auping Nest kussen

Onze score: 6/10

auping nest kussen


Het Auping Nest hoofdkussen is gevuld met een mix van ganzen- en eendendons en is daarmee licht en ventilerend. Het kussen is op te kloppen naar wens en kan worden aangepast in volume door middel van een speciale vulopening. Het kussen is geschikt voor mensen met allergieën en is verkrijgbaar in 2 verschillende formaten (40x60 cm en 60x70 cm). Het is geschikt voor zij-, rug- en buikslapers, hoewel buikslapers het best wat vulling kunnen verwijderen voor een lager kussen. De tijk van het kussen is gemaakt van biologisch katoen aan de binnenkant en gerecycled polyester aan de buitenkant.

De belangrijkste pluspunten van het kussen zijn:

 • zacht en licht kussen
 • vulling aan te passen 

Ganzen- en eendendons

Het kussen bestaat uit een mix van ganzen- en eendendons. Wij zijn geen voorstanders van donzen kussens omdat de vulling zich tijdens de nacht kan verplaatsen. Met een hoofdkussenmateriaal zoals latex - waaruit het Auping Cloud kussen is opgebouwd - krijg je de hele nacht een stabiele ondersteuing zonder opschudden.

Dons voelt wel heerlijk zacht aan. Voor mensen die erg gevoelig zijn voor druk of het fijn vinden om weg te zakken in hun kussen is dit interessant. Vanuit onze ergonomische invalshoek primeert een goede ondersteuning en om die reden raden we dons niet aan.

Geen neksteun

Het Nest kussen van Auping heeft geen specifieke neksteun. Een neksteun is bijna altijd een vereiste voor een correcte ondersteuning van de halswervels. Bij dit kussen is er geen apart compartiment dat dienst doet als neksteun. Andere donskussens hebben dit soms wel. Toch is ook bij deze andere donskussens de neksteun niet ideaal omdat het niet vormvast is - de vulling verplaatst zich en de nek wordt te weinig ondersteund. Mensen met nekklachten kiezen best niet voor een donzen kussen.

Kortom, het Auping Nest kussen is fijn donskussen voor mensen zonder fysieke klachten die houden van een zacht en licht kussen.

Product Specificaties:

 • Materiaal Kern: 70% dons / 30% veren.
 • Materiaal Tijk: 100% polyester
 • Formaat: 60 x 40 of 70 x 60 cm
 • Slaaphouding: Zij- en ruglig

Voordelen

 • Licht en ventilerend kussen
 • Aanpasbare vulling
 • 30 dagen retour

Nadelen

 • Geen nekondersteuning
 • Geen vaste vulling/vorm
 • Geen verschillende zones voor zij- en ruglig

Review Auping Cloud kussen

Onze score: 8/10

auping nest kussen


Auping Cloud is een hoofdkussen gemaakt van natuurlatex, een materiaal dat van nature veerkrachtig en flexibel is en daardoor een goede ondersteuning biedt. Het kussen behoudt altijd zijn vorm en ventileert goed. Het kussen heeft ook een schoudercontour die aansluit op het lichaam en een afneembare hoes die gemakkelijk te wassen is. Auping Cloud is geschikt voor zij- en rugslapers en is verkrijgbaar in 4 hoogtes om aan te sluiten op de slaaphouding en het matras van de gebruiker. Het kussen is gemaakt van 100% natuurlatex, dat op duurzame wijze wordt gewonnen uit de sap van rubberbomen en voldoet aan transparantie- en traceerbaarheidseisen tijdens het productieproces.

Tijk met 100% katoen

De tijk is gemaakt 100% katoen. Katoen is een goed materiaal omdat het snel en veel vocht kan opnemen. Zo blijft je kussen ook tijdens een warme zomernacht droog en aangenaam aanvoelen. 

100% natuurlatex

Het kussen bestaat uit 100% natuurlatex - het beste hoofdkussenmateriaal. Latex voelt zacht, maar ondersteunend aan. Het is van nature veerkrachtig en ventileerd goed. Het kussen behoudt zijn vorm dankzij de vaste kern - minder kwalitatieve latex kussens worden bestaan soms uit latex vlokken.

Geen neksteun

Ook dit kussen heeft geen specifieke nekondersteuning. Een neksteun wordt aangeraden als je hoofd breder is dan je nek. Bij de meeste mensen is dit het geval. De smallere nek zal een hogere steun nodig hebben dan het bredere hoofd. 

Door het ontbreken van een neksteun is het kussen dan weer goed geschikt voor personen waarbij het hoofd en de nek even breed zijn. 

Beschikbaar in verschillende hoogtes

Dit is groot pluspunt van het Cloud hoofdkussen van Auping. Het kussen is beschikbaar in 4 verschillende hoogtes: 8cm, 10cm, 12cm en 14cm. 

Een goed hoofdkussen is altijd beschikbaar in verschillende hardheden of hoogtes. De ideale hoogte is immers afhankelijk van jouw lichaamsbouw, jouw matras en jouw slaaphouding. Een hoofdkussen dat in slechts één hoogte wordt aangeboden is meer dan waarschijnlijk geen goed hoofdkussen. Het houdt namelijk geen rekening met deze essentiële eigenschap. 

Geen verschillende steunzones

In tegenstelling tot het Plumka of Quiesco hoofdkussen heeft dit kussen geen verschillende steunzones voor verschillende slaaphoudingen. 

Kortom, het Auping Cloud kussen is gemaakt van het beste hoofdkussen materiaal - latex - en biedt een goede ondersteuning voor personen waarbij de nek en het hoofd even breed zijn.

Product Specificaties:

 • Materiaal Kern: 100% latex
 • Materiaal Tijk: 100% polyester
 • Formaat: 60 x 40 cm
 • Hoogtes: 8cm - 10cm - 12cm - 14cm
 • Slaaphouding: Zij- en ruglig

Voordelen

 • Beschikbaar in verschillende hoogtes
 • Gemaakt uit latex
 • Vaste vorm (geen latex vlokken)
 • Ergonomisch design
 • Afneembare en wasbare buitenhoes
 • 30 dagen retour

Nadelen

 • Geen nekondersteuning
 • Geen verschillende zones voor zij- en ruglig

Veelgestelde vragen over het Auping kussen

Waar kan ik het Auping Cloud kussen kopen?

Het kussen is online verkrijgbaar op auping.com. Je kan de hoofdkussens ook terugvinden in één van de meer dan 30 Auping-verdelers in Nederland.

  Zijn er Auping verkooppunten?

  Ja. Er zijn meer dan 30 Auping verkooppunten in Nederland. Het volledige overzicht vind je op de website: Auping verkooppunten.

  Wordt het Auping Nest kussen aangeraden bij nekklachten?

  Een hoofdkussen tegen nekklachten voldoet van een aantal cruciale kenmerken. Het heeft de juiste hoogte, het heeft een vaste vorm, het past bij je lichaamsbouw en je slaaphouding en het is veerkrachtig en voelt comfortabel. Dankzij de latex voldoet het kussen aan een deel van de kenmerken, maar het is niet beschikbaar in verschillende hoogte en heeft geen neksteun waardoor het niet passend zal zijn voor mensen waarbij het hoofd breder is dan de nek. 

  Heb je last van nekklachten? Dan raden we aan om een latex kussen te kiezen waarbij de hoogte is aangepast aan je lichaamsbouw en je nek voldoende ondersteund wordt. 

  Welk Auping kussen moet ik kiezen als zijslaper? 

  Als zijslaper raden we aan om te kiezen voor het Auping Cloud pillow. Dit kussen is beschikbaar in verschillende hoogtes. Kies de juiste hoogte die past bij jouw lichaamsbouw, matras en slaaphouding. 


   ANDERE BEKEKEN OOK

   QUIESCO® KUSSEN

   quiesco hoofdkussen

   PLUMKA® KUSSEN

   plumka hoofdkussen

   juiste bureaustoel kiezen om gezond te werken

   HOE KIES JE DE JUISTE BUREAUSTOEL?

   Lees meer

   goede werkhouding bureaustoel

   EEN GEZONDE WERKPLEK CREËREN?

   Lees meer

   juiste bedbodem kiezen

   ONZE SELECTIE: BUREAUSTOELEN

   Lees meer

   Creëer jouw gezonde slaapplek op basis van de principes van gezond slapen.

   •  De natuurlijke positie van je ruggengraat.
   •  Lage druk op je huid- en spierweefsel.
   •  Beweging in je slaap en overdag.
   •  Optimaal slaapklimaat.

   Lees meer

   gezond slapen